De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coalitie van Haaksbergen wil oogsten: biblotheek, theater en school

Coalitie van Haaksbergen wil oogsten: biblotheek, theater en school

HAAKSBERGEN – De coalitie in de gemeenteraad van Haaksbergen, bestaande uit Leefbaar, D66 en PvdA, gaar oogsten wat de afgelopen vier jaar werd gezaaid. Het moet leiden tot een verbouwing om de bibliotheek en het theater te behouden én tot een locatieonderzoek ten behoeve van verbouw of nieuwbouw van de scholengemeenschap Het Assink.

Bij de verbouwing van het pand Het Dorp tot ‘de culturele huiskamer van Haaksbergen’ worden historische elementen bewaard en als er iets vernieuwd moet worden, dan wordt gezocht naar duurzame en energiebesparende oplossingen. Als alles volgens plan verloopt, dan kan de ‘culturele huiskamer van Haaksbergen’ na de zomer de eerste bezoekers ontvangen. Het college ziet dit als een sluitstuk, na een lange periode van gesprekken, met als uitgangspunt de voorzieningen voor Haaksbergen te behouden: een Kulturhus met een theater en de bibliotheek én met, door de efficiency, bijna een halvering subsidie. Hiertoe stelt het college de gemeenteraad voor het Kulturhus een lening te verstrekken voor nieuwe inrichting en inventaris van de bibliotheek.

De gemeente en de directie van Het Assink gaan snel een locatie zoeken voor nieuwbouw ten bate van voortgezet onderwijs, al dan niet met een sportaccommodatie voor zaalsport. Ook de financiële consequenties van de diverse varianten moeten in beeld worden gebracht.

Deel dit nieuws!