De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drie van vijf CDA-raadsleden in Hengelo vormen nu Groep Muller

Drie van vijf CDA-raadsleden in Hengelo vormen nu Groep Muller

HENGELO - De drie uit het CDA in Hengelo getreden raadsleden Muller, Vis en Van ’t Hof vormen met onmiddellijke ingang de Groep Muller. Er lopen volgens leidsvrouw Muller gesprekken om bij de verkiezingen aansluiting te zoeken bij de lokale afdeling in oprichting van Forum voor Democratie.

De afscheiding van de drie CDA-raadsleden betekent dat de christendemocraten in de raadszaal van Hengelo nog twee zetels hebben en dat de coalitie van SP, PvdA, D66 en CDA in de stad haar meerderheid kwijt is. Met nog twee maanden te gaan tot aan de verkiezingen hoeft dat geen probleem te zijn, omdat er geen zwaarwichtige kwesties meer op besluitvorming wachten.

Naar het oordeel van Muller is het CDA, althans in Hengelo, zijn eerlijkheid en fatsoen kwijt. Het schisma in de fractie ontstond na het gedwongen vertrek van toenmalig fractieleider Harink. Muller ging de fractie voorzitten en er ontstonden steeds meer barstjes die scheuren werden en de fractie uiteindelijk braken. De bemoeienis van lokale commissarissen (ex-wethouder Ter Ellen en bestuurder Hoogendoorn), provinciale politici en landelijk intermediairs zetten uiteindelijk geen zoden aan de dijk.

Deel dit nieuws!