De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw extra chalets op Kiekebelt voor huisvesting arbeidsmigranten

Bouw extra chalets op Kiekebelt voor huisvesting arbeidsmigranten

WIERDEN – Er komt een mogelijkheid zes tot zeven chalets te bouwen ten behoeve van arbeidsmigranten op het terrein van camping De Kiekebelt nabij Hoge Hexel in de gemeente Wierden. De camping ligt naast Villapark Lageveld waar het detacheringsbedrijf Marquette vooral Poolse arbeidsmigranten heeft gehuisvest.

De bouw van de chalets betekent dat een beheerderswoning die net buiten het park staat zal worden afgebroken, waarmee een gedoogsituatie kan worden beëindigd.

Door nu extra chalets te bouwen bij de buurman kan gebruik worden gemaakt van een planologische afwijkingsvergunning die een langdurige bestemmingsplanwijziging voorkomt. De gemeenteraad van Wierden stemde er tijdens commissieberaad al mee in en zal er volgende week formeel toe besluiten, vermoedelijk zonder discussie.

Dat heeft ook te maken met het feit dat Marquette om een aantal redenen, waaronder veiligheid en controle, maximaal vier in plaats van vijf arbeidsmigranten in een woning onderbrengt. De meesten werken bij bedrijven in de regio Almelo/Wierden. Marquette mag maximaal 150 buitenlandse arbeidskrachten (de meeste komen overigens uit Polen) op Villapark Lageveld huisvesten.  

Deel dit nieuws!