De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Succes uit de statelijke Hof: Overijssel ondertekent Bijenstrategie

Succes uit de statelijke Hof: Overijssel ondertekent Bijenstrategie

BENTELO/HENGEVELDE - Namens de provincie Overijssel hebben de statenleden Eshuis van het CDA en Wissink van de PvdA De Nationale Bijenstrategie ondertekend. Het betreft een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel en 42 organisaties. Het belangrijkste doel is dat bijen en andere bestuivers in 2030 weer voldoende voedsel en nestelgelegenheid krijgen

De Nationale Bijenstrategie ligt in het verlengde van de Overijsselse bijenagenda die maatschappelijke organisaties en de provincie Overijssel twee jaar geleden hebben getekend, met als oogmerk de bijenpopulatie in de provincie te versterken. Wissink en Eshuis diende getweeën drie jaar geleden een motie in om tot een provinciaal bijenberaad met een brede vertegenwoordiging van organisaties op het gebied van honingbijen en wilde bijen te komen. De motie kreeg brede steun in de Staten van Overijssel. Beide statenleden wonen in de gemeente Hof van Twente, dwarsstraat Bentelo/Hengevelde, die de bijenstrategie al jaren ondersteunt en praktiseert.

Het gaat slecht met bijen, niet alleen in Nederland, maar ook in de ons omringende landen. Terwijl de bij vanwege haar bestuivingsfunctie van zeer groot belang is voor planten en landbouwgewassen en uiteindelijk ook het menselijk leven op de planeet Aarde. Het verhhal der bijtjes en bloemetjes.

Met de Nationale Bijenstrategie wordt lokaal, provinciaal en landelijk getracht inspanningen te leveren om het aantal bijensoorten te vergroten en/of te stabiliseren, de soortendiversiteit van bijen te bevorderen en het borgen van een efficiënte bestuiving van planten en gewassen. Op basis van de Overijsselse Bijenagenda is de Bijenbeweging Overijssel, waarin behalve de provincie Overijssel ook Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, EIS Kenniscentrum Insecten, LTO Noord en Imkerverenigingen NBV, ABTB en ANI deelnemen.

Deel dit nieuws!