De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drievuldig belang verplaatsing Enkco van centrum Holten naar A1

Drievuldig belang verplaatsing Enkco van centrum Holten naar A1

HOLTEN – Voor de verhuizing van het vleesverwerkingsbedrijf Enkco van de Waagweg aan de rand van het dorscentrum van Holten naar het bedrijvenpark Vletgaarsmaten nabij de A1 wil het gemeentebestuur van Rijssen-Holten 4,1 miljoen euro beschikbaar stellen. Het geld is nodig voor grondverwerving en voorbereidingskosten.

In de conceptovereenkomst staat dat de gemeente de grond en de panden aan de Waagweg koopt en dat Enkco grond op bedrijventerrein Vletgaarsmaten koopt van de gemeente. Afgesproken is dat het bedrijf dat ernaar streeft binnen drie jaar het dorpscentrum te verlaten.

De al opgebouwde reserve voor Enkco bedraagt ruim 3,2 miljoen, daar komt ruim drie ton bij uit de reserve bedrijfsverplaatsing en bijna vijf en een half miljoen.

Er is volgens het gemeentebestuur een drievuldig belang gemoeid met de verplaatsing van het bedrijf. Ten eerste het bedrijfsbelang dat gebaat is bij nieuwbouw en modernisering op een strategische locatie, het dorpsbelang dat gebaat is bij minder verkeer, meer veiligheid en extra flaneersfeer en het gemeentebelang dat samenhangt met economische groei, werkgelegenheid en grondverkoop

Deel dit nieuws!