De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen kan oogsten na sanering van de gemeentefinanciën

Haaksbergen kan oogsten na sanering van de gemeentefinanciën

HAAKSBERGEN – De gemeente Haaksbergen heeft de boel financieel weer zodanig in het gareel dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voorstelt de onroerend zaak-belasting met één procent te verlagen. Ook kan de afvalstoffenheffing omlaag, liefst met dertien procent. Het is een oogstjaar voor de coalitie van Leefbaar Haaksbergen, D66 en PvdA, met de laatste begroting in 't verschiet vóór de verkiezingen van volgend jaar maart.

Zonder dat de bomen tot in de hemel groeien, want dat is ook in Haaksbergen niet het geval, lijkt de financiële malheur voorbij en dat geeft ruimte in de begroting. Bij het aantreden van het huidige driepartijencollege kampte de gemeente Haaksbergen met miljoenentekorten op de begroting en leeggetrokken reservepotten. Het college verwacht bij monde van wethouder Prent van Financiën volgend jaar een overschot op de begroting van zo’n vier en een halve ton en een weerstandbestendige reserve van circa twee miljoen.

Behalve voor versterking van het weerstandsvermogen en voorstellen ter lastenverlichting kan de financiële ruimte ook worden aangewend voor investeringen. Het college stelt de gemeenteraad voor volgend jaar een half miljoen uit te trekken voor renovatie van de atletiekaccommodatie en structureel een halve ton vrij te maken voor Museum Buurt Spoorweg.  

Deel dit nieuws!