De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Miljoenen voor binnenstad van Hengelo met tien miljoen gemeente

Miljoenen voor binnenstad van Hengelo met tien miljoen gemeente

HENGELO – De gemeente Hengelo trekt tien miljoen uit voor de vernieuwing van de binnenstad, waarvan de gehele gemeenteraad de onontkoombaarheid en onuitstelbaarheid inziet. Er komt drie miljoen euro bij als bijdrage van marktpartijen. De gemeente laat drie bureaus plannen maken voor een aantrekkelijk stadscentrum, waarna de bevolking een keuze mag maken. Ook de Stichting Centrummanagement Hengelo, Stichting Vastgoed Hengelo en Bureau Hengelo zijn akkoord. De volksvertegenwoordiging, zijnde de gemeenteraad, zal 7 november laten weten hoe ze tegen het krediet en het proces aankijkt.

Uitgangspunt is dat het Marktplein de as moet zijn waar de stad om draait. Ook wil het college herinrichting van de schil om het centrum van hart van Hengelo, zeg maar de aanloopstraten tussen Stationsplein, Deldenerstraat, Enschedesestraat en Beursstraat benevens accenten op scharnierfuncties in de stad. De inzet is winkels te binden dan wel te lokken naar het centrumgebied van Hengelo. Dat kan volgens direct verantwoordelijk wethouder Elferink alleen lukken bij samenwerking met en eendracht onder gevestigde ondernemers/pandeigenaars/winkeliers, die als ambassadeurs moeten acteren.

Elferink zegt ook te rekenen op provinciaal geld, bijvoorbeeld van de Herstructureringsmaaatschappij Overijsssel (HMO) die subsidie kan geven voor de aan- en verkoop van onroerend goed voor metamorfose of herbestemming teneinde  het centrum van de stad de aard, de schaal en de sfeer te geven die bij het huidige tijdsgewricht past.

Deel dit nieuws!