De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan van Oldenzaal voor uur gratis parkeren voorshands onhaalbaar

Plan van Oldenzaal voor uur gratis parkeren voorshands onhaalbaar

OLDENZAAL - In theorie is het leuk bedacht: voor het eerste uur winkelen in de binnenstad is de parkeerplaats van de auto gratis. De gemeenteraad van Oldenzaal stemde er vanavond mee in, maar wethouder Molema van Verkeer en Vervoer moet in de praktijk nog wel zorgen dat de ondernemers in het centrum er net als het gemeentebestuur een kwart miljoen per jaar voor willen betalen. Volgens voorzitter Jansink van de centrumondernemers is het draagvlak bij pandeigenaren/winkeluitbaters voor een jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro uitermate gering.

De gemeente gaat uit van minimaal een half miljoen aan kosten, mogelijk zes ton, en stelt dat ondernemers ook profiteren als bezoekers van de binnenstad het eerste uur kosteloos een parkeerplek kunnen bezetten. De verdeling van de kosten (verminderde parkeerinkomsten) noemt Molema, wethouder namens GroenLinks in Oldenzaal, zeer verdedigbaar en ze wil in nadere gesprekken met vastgoedeigenaars én neringdoenden hen daarvan overtuigen, wijzend op de verwachte extra koopkracht door meer bezoekers én een hernieuwde centrumfunctie voor de stad.

De gemeenteraad  opteerde vanavond voor een proef van een jaar, met tweederde van het aantal stemmen veertien om zeven. De coalitiepartijen WG, CDA en GroenLinks stemden in en voor, de oppositiepartijen VVD, LPO (voorheen D66) en PvdA tegen.

Deel dit nieuws!