De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ondertekening van een Letter of Intent door Münster en Enschede

Ondertekening van een Letter of Intent door Münster en Enschede

ENSCHEDE  - De burgemeesters Lewe van Münster en Van Veldhuizen van Enschede laten aankondigen dat ze donderdag een intentieverklaring tekenen over een ongedeelde grensoverschrijdende stedelijke regio die niet wordt gehinderd door de landsgrens. Met de 'Letter of Intent' willen de gemeentebesturen een extra impuls geven aan de ontwikkeling van beide steden waarin burgers wonen, werken en recreëren op een manier alsof er geen verschillen meer bestaan aan weerszijden van de grens en waar bedrijven, organisaties en instellingen samenwerken.

Met het realiseren van betere en snellere grensoverschrijdende verbindingen, samenwerking van kennisinstellingen en bedrijven alsmede een grensoverschrijdend aanbod op het gebied van cultuur en evenementen wordt volgens een persbericht gewerkt aan het verwezenlijken van dit toekomstbeeld. Sinds zijn komst naar Enschede als burgemeester heeft Van Veldhuizen de samenwerking met (de regio) Münster even belangrijk genoemd als die in (de regio) Twente.

Stadt Münster en gemeente Enschede werken al ruim 25 jaar samen in het kader van het samenwerkingsverband MONT (Münster, Osnabrück, Netwerkstad Twente). Beide steden zijn daarnaast lid van de grensoverschrijdende samenwerking in de Euregio. Lewe en Van Veldhuizen willen op het euregionale vlak willen initiëren, faciliteren en stimuleren.

Deel dit nieuws!