De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ChristenUnie wil Holland op een groenstrook en een factuur trakteren

ChristenUnie wil Holland op een groenstrook en een factuur trakteren

VRIEZENVEEN - De perceeleigenaar Holland bij het bedrijventerrein aan de N36 moet volgens de ChristenUnie in de gemeente Twenterand opdraaien voor de kosten van het doortrekken van de haag aan de Almeloseweg-Oost. Hiertoe zal de coalitiepartij ChristenUnie vanavond ter raadsvergadering een motie indienen. Het hangt naar verwachtng van de SGP af of de motie unanieme steun krijgt.

De naam Holland staat niet in de motie van de ChristenUnie. Er  heet nogal al wat Holland daar bij de Almeloseweg-Oost. Eerder werden plooien vanwege het buiten de vergunnning bouwen (te veel en te hoog) door de industriĆ«le broodbakker Holland  goeddeels gladgestreken, ook doordat, zo wordt ten gemeentehuize gezegd, de banden van Holland met het gemeentebestuur, zeker met de coalitiepartij SGP, sterk zouden zijn.

Voor de ChristenUnie overschreed de eigenaar van een perceel (zo staat het in de motie) nu een grens door een van gemeentewege aangelegde groenstrook eigenhandig te verwijderen. In de motie releveert fractiechef Smelt van de ChristenUnie dat deze strook was aangelegd naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State en in overeenstemming met de wens van omwonenden. 'De ChristenUnie is van mening dat de gemeente beleid maakt dat in het belang van de inwoners van de gemeente Twenterand is en het algemeen belang dient en op het oog heeft. Daarnaast vindt de ChristenUnie dat onderlinge afstemming tussen buren niet kan leiden tot legitimatie van eigen initiatief en handelen met betrekking tot ingrepen in bezittingen/gronden van de gemeente Twenterand.' En dus moet het groen terug en de rekening naar Holland.

Deel dit nieuws!