De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lattrop/Brecklenkamp vindt gehoor bij gemeenteraad van Dinkelland

Lattrop/Brecklenkamp vindt gehoor bij gemeenteraad van Dinkelland

LATTROP/BRECLENKAMP - De coalitiepartijen CDA, VVD en ABD in de gemeente Dinkelland zullen de plannen van het dubbeldorp Lattrop-Breclenkamp steunen.De dorpsraad heeft in samenpraak met inwoners en verenigingen plannen gemaakt voor de leefbaarheid, in een toekomstvisie, onder meer met concrete voorstellen voor woningbouwlocaties. De coalitie meldde dit gisteravond in een persbericht. Het is overigens zo goed als zeker dat ook Lokaal Dinkelland, PvdA en D66 de plannen te volle ondersteunen als ze in de raadsvergadering aan de orde komen.

Er zal in de begroting voor 2018 aanjaaggeld moeten worden opgenomen. Vooral het eigen initiatief en het doorwrochte onderzoek van de dorpsraad hebben indruk gemaakt op de gemeenteraad, van links tot rechts, wat de raad wil honoreren, minder sturend, meer volgend.

Prioriteit heeft woningbouw, onder meer op de Kraakenhof, waarbij met name voot jongeren/starters op de woningmarkt zou moeten worden gebouwd, om vergrijzing (veel ouderen) en ontgroening (wegtrekkende jongeren) tegen te gaan. Ook de verlevendiging van het dorpshart (aankleding, sfeer, aanlokking nieuwe winkels) spreekt in de politieke arena tot de verbeelding.

Deel dit nieuws!