De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Garantstelling gemeente voor clubhuis voetbalclub Sportlust Glanerbrug

Garantstelling gemeente voor clubhuis voetbalclub Sportlust Glanerbrug

GLANERBRUG - De voetbalvereniging Sportlust Glanerbrug krijgt van de gemeente Enschede een garantstelling van een ton ten behoeve van de renovatie van de accommodatie en de aanleg van een pannaveldje. Het is de helft van de begrote kosten van de gewenste investering, waarvoor de club een lineaire geldlening aangaat.

De garantstelling wordt verstrekt onder de voorwaarde van gelijktijdige aflossing van het restant van de lening die de gemeente in 2004 aan de club verstrekte. De nieuwe garanstelling heeft een looptijd van twintig jaar.

Sportlust Glanerbrug wenst het clubhuis aan te passen en te moderniseren vanwege de groei van de vereniging door (onder meer) het wegvallen van voetbalclub Glanerbrug. De gedachte werkzaamheden vinden plaats ten behoeve van de kantine en extra ruimte voor elftalbegeleiders. Daarnaast zal er als gezegd een pannaveldje worden aangelegd dat gebruikt kan worden voor nieuwe spelvormen van de KNVB. Vanuit het sportbeleid van de gemeente Enschede is vastgesteld dat voor de locatie van Sportlust dit past binnen de toekomstvisie.

Deel dit nieuws!