De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bron spijzigt gebruikers van F35 in Hengelo met krentenfietswegge

Bron spijzigt gebruikers van F35 in Hengelo met krentenfietswegge

HENGELO - Een plak krentenwegge van de gemeente Hengelo voor fietsers die gebruik maakten van wéér een deel van  de F35. 'Een kleinigheidje, omdat we blij zijn dat je fietst', was de verklaring per tweetbericht van wethouder Bron aan al degenen die vandaag verrast opkeken toen de wethouder, gesecondeerd door hulpkachten, hen een plak krentenfietswegge aanreikte.

In zijn uiteindelijke vorm is de F35 een directe fietssnelweg van Enschede naar Nijverdal, met uitlopers richting Oldenzaal en Vriezenveen. Het gedeelte van de F35 tussen Enschede en Hengelo schiet lekker op. Op grondgebied van Hengelo zijn nu 'enkele ontbrekende schakels' aangelegd en in Enschede gaat de F35 via een fietsbrug over de Auke Vleerstraat.

Het enthousiasme is aanstekelijk: 'Met alle verbeteringen is er nóg meer reden om de F35 te pakken. In de spits met een e-bike over de F35 is al sneller dan de auto tussen Enschede en Hengelo.'

Een probleemgebied in Twente is de aanleg van de F35 in Almelo, waar he in politiek-bestuurlijk opzicht met horten en stotenen soms hememaal niet.

Deel dit nieuws!