De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van den Berg (van den prins geen kwaad) ridder in orde Oranje Nassau

Van den Berg (van den prins geen kwaad) ridder in orde Oranje Nassau

BORNE - De rondborstige vice-voorrzitter van den Berg van de gemeenteraad in Borne is dit weekend geridderd vanwege zijn talrijke verdiensten voor de gemeenschap. Hj kreeg de bij het ridderschap in de Orde van Oranje Nassau behorende versierselen aangereikt door burgemeester Welten. De plichtpleging vond plaats in een feesttent naast zwembad Het Wooldrik. Zijn benoeming kreeg hij niet vanwege politeke werkzaamheden, maar om tal van andere activiteiten die hij voor de plaatselijke gemeenschap op zich neemt en initiatieven die hij ontplooit, waar de politiek-bestuurlijke arbeid een natuurlijk gevolg is.

Van den Berg is volgens de overwegingen om hem te ridderen 'van grote betekenis voor de Bornse gemeenschap' door de jaren heen. Hij maakt als gezegd deel uit van de raadsfractie van de lokale partij Borne-Nu. Hij werd uit aandrift actief in de politiek, tot 2010 raadslid namens de PvdA, maar keerde zich af van de sociaaldemocratie op lokaal erf en koos voor Borne-Nu, dat hij in 2014 naar winst leidde (veel voorkeurstemmen) en in het college van burgemeester en wethouders onderhandelde (wethouder Velten) om zelf fractievoorzitter te worden en vergaderingen voor te zitten.

Van den Berg is op het vlak der prinselijke feesten al vele jaren één der stuwende krachten van de Stichting Borns Carnaval en op het vlak der sporten van de Landelijke Scheidsrechterscommissie. De sport van zijn leven is al vele jaren waterpolo, als stimulator, organisator en trainer-coach van internationals. Afgelopen weekend vond het vermaarde internationale eredivisie toptoernooi weer in Borne plaats. En bij die gelegenheid greep Welten de microfoon om hem te verrassen met een zorgvuldig opgebouwde toespraak die uitliep op de huldiging en hetridderschap voor de man die voor het eerst sedert jaren even met de mond vol tanden stond.

 

Deel dit nieuws!