De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Huisarts, spoorman, baptist, hulpverlener her en der en nu ook ridder

Huisarts, spoorman, baptist, hulpverlener her en der en nu ook ridder

RIJSSEN – Voor zijn gedreven inzet ten dienste van de samenleving is huisarts Van den Burgh benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was dertig jaar dokter ter stede, maar bijna even lang voorzitter van de Stichting Rijssens Leemspoor die zich beijvert voor herstel van dit historische smalspoor van de leemwinning tot de steenfabrieken, tussen Rijssen en Markelo.

Sinds een jaar of zes verricht Van den Burgh diverse vrijwilligerstaken voor Vrije Baptistengemeente Wierden, waaronder zijn inzet voor nieuwe huisvesting voor deze kerkelijke gemeente. Zijn medische expertise zette de huisarts eveneens in als docent voor de EHBO-vereniging Notter, als bestuurslid van Nieuw Begin Verslavingszorg Rijssen en aanjager van de Centrale Huisartsenpost Almelo, als medisch-inhoudelijk beoordelaar kwaliteitsbeleid en voor de opleiding tot triagist. Ook is Van den Burgh al tien jaar verbonden aan het Universitair Medisch Centrum in Groningen, waar hij fungeert als opleider/docent co-assistenten huisartsengeneeskunde.

Voor hij zich drie decennia geleden in Rijssen vestigde als huisarts was Van den Burgh enige jaren tropenarts in Nigeria en sinds zeven jaar doet hij jaarlijks nog enkele weken/maanden vrijwilligerswerk in landen als Mozambique, Malawi en Suriname. Daar geeft hij niet alleen praktische zorg aan patiënten, maar ook ter plekke les aan artsen en verpleegkundigen.

Deel dit nieuws!