De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Walraven maant Bijleveld tot actie over het vergiet van Twenterand

Walraven maant Bijleveld tot actie over het vergiet van Twenterand

VRIEZENVEEN – In een brief aan commissaris van de koning Bijleveld vraagt fractievoorzitter en enig raadslid Walraven van de VVD in de gemeente Twenterand hoe ver het staat met het onderzoek naar lekkages in het gemeentehuis van Twenterand. Dat meldt hij vandaag in een blog. Het gaat om het lekken van informatie vorig voorjaar over de herbenoeming van de inmiddels naar Katwijk vertrokken burgemeester Visser. Het snelle vertrek was overigens een spijkerharde voorwaarde voor de herbenoeming. Het stond allemaal in deze krant en Bijleveld was volgens lekkende getuigen in alle staten en zou aangifte doen over het schenden van de van staatswege opgelegde geheimhoudingsplicht.

Walraven veronderstelt dat hij als één der zeven fractievoorzitters in de gemeente Twenterand tot de selecte groep verdachten behoort en wijst er in dat verband bovendien op dat hij contacten bij deze krant heeft, want bij een sportsite van de Roskam betrokken is als medewerker (columnist Twentesport.com).

In een bijeenkomst van de zeven fractievoorzitters in de gemeenteraad van Twenterand en de commissaris van de koning op 18 april jongstleden zegt Walraven haar expliciet gevraagd te hebben hoe het nu met de aangifte gesteld is en het beoogde strafrechtele onderzoek. Hij vindt namelijk dat de tijd begint te dringen.

In zijn blog neemt Walraven de commissaris min of meer de maat. Hij vindt dat ze klaarheid moet scheppen: ‘Ondanks dat zij aangaf twee dagen later een gesprek te hebben met het Openbaar Ministerie, hebben we nog steeds niets naders vernomen. Ik heb haar nu een brief gestuurd, waarin ik haar vraag mij aan te geven hoe het met de gang van zaken rond deze aangifte staat. Ik ben van mening dat ik als verdachte recht heb om geïnformeerd te worden over het verloop van dit onderzoek, een onderzoek dat juni 2016 is opgestart en in de publiciteit is gebracht door middel van een persbericht, uitgegeven door de commissaris. Ik wil graag weten waar ik als betrokken raadslid aan toe ben en ik vind dat ik hier recht op heb. Eind dit jaar stop ik als raadslid en zou graag zien dat dit onderzoek dan is afgerond. Het staat echt niet goed op je CV om als verdachte te worden aangemerkt, hoe kom ik ooit nog aan de bak? Natuurlijk maak ik er nu een grapje van, maar het is voor mij wel een serieuze zaak. Of je moet in staat zijn om na  anderhalf jaar onderzoek met resultaten te komen en iemand aan te klagen, of je moet via een persbericht aangeven dat er geen bewijzen zijn gevonden van lekken en het onderzoek is gestaakt. Het lek moet nu toch wel boven water zijn, het wordt wel eens tijd.’

Deel dit nieuws!