De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Oldenzaal content met plan verbouwing oude Univépand

College in Oldenzaal content met plan verbouwing oude Univépand

OLDENZAAL – Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal kan instemmen met een verbouwing van het voormalige Univé-pand aan de Kerkstraat ten behoeve van de vestiging van winkels op de begane grond en (huur)appartementen op de verdiepingen. Het plan sluit volgens het college ‘goed aan bij de in het door de raad vastgestelde Masterplan Binnenstad om het karakter van de binnenstad te versterken’.

Het verzoek voor de verspijkering is gedaan door de familie Schlichter en uitvoering zou de ‘ruimtelijke kwaliteit’ van het centrum versterken door onder meer te kiezen voor een dak met een kap en het aanbrengen van een verticale geleding.  Niettemin zijn er wel twee bezwaren ingediend tegen het plan. Met name het verhogen van het bestaande gebouw stuit op weerstand, omdat dit volgens de indieners grote gevolgen zou hebben voor niet alleen hun privacy, maar ook voor de zichtbaarheid van de Plechelmusbasiliek.

Het college vindt dat algemeen belang, te weten het verbeteren van de Kerkstraat, zwaarder dient te wegen dan de individuele belangen van de bezwaarde stadbewoners. Het college stelt de raad voor om slechts op enkele onderdelen van mineur belang tegemoet te komen aan de indieners van de bezwaren en het bestemmingsplan voor het overige ongewijzigd vast te stellen.

Deel dit nieuws!