De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Roetgerink wil koopzondag in Enter; alleen ChristenUnie massief tegen

Roetgerink wil koopzondag in Enter; alleen ChristenUnie massief tegen

ENTER- - De raadsfractie van de ChristenUnie in Wierden vermoedt dat de coalitie van CDA, PPW en VVD zomaar de koopzondag mogelijk kan maken. Vooral de regionaal befaamde modezaak Roetgerink dringt er sterk op aan, en supermarkten in Enter én in Wierden sluiten zich bij dat pleidooi. Ze zeggen omzet te verliezen doordat elders in Twente koopzondagen, soms een gemaximeerd aantal per jaar, klandizie aanzuigen. In zes gemeenten in Overijssel is de koopzondag een begrip. 

De kleinste coalitiepartner VVD is voor, maar in PPW en CDA wordt gewikt en gewogen, vooral her rooms-katholieke smaldeel is wel voor de koopzondag te porren, maar het huidige coalitieakkoord laat er geen ruimte voor. De oppositiepartijen NEW en S+l14 willen wel de mogelijkheid bieden voor ondernemers/winkeliers de deuren des zondags te openen. Daar is oppositiepartij ChristenUnie als enige fel tegen, zowel om principiële als om praktisch-sociale redenen.

De eerste optie is er een vrije kwestie van te maken (dan is er een meerderheid voor), de tweede voorstel kan zijn, zo is al geopperd, een koopzondag toe te staan als experiment in combinatie met een evenement en de derde mogelijkheid is er een item van te maken voor de verkiezingen van volgend jaar maart, wat gezien de afspraken/beloftes het meest voor de hand ligt.

Deel dit nieuws!