De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw nieuw ziekenhuis Hardenberg kan na grondtransactie starten

Bouw nieuw ziekenhuis Hardenberg kan na grondtransactie starten

HARDENBERG - De bouw van het nieuwe ziekenhuis Medisch Centrum Vechtdal kan beginnen en dat maakt het mogelijk de opening begin 2020 te laten plaatsvinden. Er is een investering van 45 miljoen mee gemoeid en de verrijzenis geschiedt door een combinatie van de megabouwers DuraVermeer en VolkerWessels, met uitvalsbases in Hengelo respectievelijk Rijssen.

De nieuwebouw geschiedt met geld uit de markt, waaronder het leeuwendeel van banken, en toezeggingen van verzekeraars om gedurende tenminste twintig jaar zorg in te lopen. De bouwcombinatie zou vijf miljoen bijdragen, de medisch specialisten en de exploiterende Saxenburgh Groep elk circa twee en een half miljoen, zo verklaart de gemeente Hardenberg, die op haar beurt vandaag bijna 13.500 vierkante meter verkocht. Het betreft een perceel dat nu in gebruik is als parkeerplaats van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. De transactie is ten gemeentehuize bekrachtigd met de handtekeningen van bestuursvoorzitter Janssen van de Saxenburgh Groep en wethouder annex loco-burgemeester Prinsse der gemeente Hardenberg.

Het gemeentebestuur laat in een perscomminiqué weten de bouw in combinatie met andere zorg- en zorggerelateerde functies belangrijk te vinden. 'Een nieuw ziekenhuis met een uitstekende ligging naast het treinstation en tegenover de sportboulevard versterkt de regionale positie en heeft een belangrijke functie voor de vitaliteit van onze regio', aldus Prinsse.

Deel dit nieuws!