De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Hengelo bindt kat en eigen wethouder bel aan over afvalbeleid

CDA in Hengelo bindt kat en eigen wethouder bel aan over afvalbeleid

HENGELO – De raadsfractie van het CDA in Hengelo wil dat het college van burgemeester en wethouders binnen zes weken een bijeenkomst gaat houden voor iedereen die een opvatting heeft over (de effecten van) het afvalbeleid ter stede.  Overigens wijst fractieleider Muller van het CDA erop de oproep aan het college te doen namens haar collegae Ten Barge van medecoalitiepartij D66 en Fiechter van oppositiepartij VVD.

De uitvoering van het twee jaar geleden vastgestelde afvalbeleid in Hengelo zorgt voor een toenemende mate van onrust en verzet. Muller: ‘We ervaren veel onvrede onder burgers. Van het inleveren van de grijze Otto en de afstand naar ondergrondse containers tot de ergernis met betrekking tot afvaldump op allerlei plekken in onze stad en het buitengebied en de overlast die dit met zich meebrengt.’

Aan de bijeenkomst zouden onder meer Twente Milieu, afvalcoaches, ambtenaren, actievoerders en (andere) betrokken burgers moeten deelnemen, plus ‘natuurlijk het college en raad. Eigenlijk wordt een ‘politieke markt over afval bepleit, al zegt Muller dat niet met zoveel woorden. Politiek interessant is ook dat Muller de  eigen' wethouder Elferink tot actie maant, want dat deed ze recent ook al met betrekking tot het stadscentrumbeleid.

Deel dit nieuws!