De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SGP-voorman verklaart probleem Rijssen-Holten met Agenda voor Twente

SGP-voorman verklaart probleem Rijssen-Holten met Agenda voor Twente

RIJSSEN –Het voorstel inzake de Agenda voor Twente is voor de gemeente Rijssen-Holten te weinig concreet en geeft op belangrijke vragen geen antwoord. Om die reden stemde de gemeenteraad er volgens fractieleider Scheppink van de SGP, de grootste partij in deze gemeente en al sinds jaar en dag coalitiefractie, er niet mee in. ‘Wij zijn niet tegen een Agenda voor Twente, maar willen wel weten waarvoor we betalen. Vooraf geld doneren en er dan projecten bij zoeken, daar voelen we niet wat voor’, verklaart de voorman der staatkundig-gereformeerden.

Rijssen-Holten plaatst daarenboven vraagtekens bij de veronderstelde cofinanciering door de andere ondernemers, onderwijs- en onderzoekinstellingen benevens de provincie Overijssel. ‘De veronderstelde cofinanciering is onzes inziens nog veel te vaag. De invulling door concrete financiële toezeggingen is van essentieel belang.’ Het stoort de gemeenteraad van Rijsssen-Holten dat er veel onduidelijk is, vaag en dun, zowel financieel als inhoudelijk.

Scheppink stipuleert ter verklaring: ‘Wij vragen ons af of het geld voor de basisinfrastructuur nu de eerste prioriteit moet zijn. Subsidies aan derden, zoals Twente Branding et cetera, beschouwen wij als projecten. De onderbouwing van het aanjaaggeld en de ambitie mis ik. De provincie spreekt over een hoge ambitie voor Twente, maar dan mag de provinciale (financiële) bijdrage wel concreter ingevuld worden. In de nieuwe Agenda voor Twente hebben wij de mogelijkheden van financiering door Europese subsidiefondsen overigens helemaal gemist.'

Deel dit nieuws!