De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser stemt via escape in met uitbreiding van bedrijf Damhuis Metaal

Losser stemt via escape in met uitbreiding van bedrijf Damhuis Metaal

LOSSER – Het bedrijf Damhuis Metaal aan de Industriestraat te Losser mag van het college van burgemeester en wethouders een uitbreiding realiseren. Ofschoon het bouwplan volgens het bestemmingsplan onmogelijk is, wil het college toch medewerking geven aan het verzoek van de directie van het kunststof- en metaalbedrijf, omdat het volgens burgemeester en wethouders ruimtelijk en planologisch aanvaardbaar is. De producent annex handelsonderneming van onder meer roestvrijstalen trappen, staalconstructies en plaatwerk is op de huidige stek op het industrieterrein qua werkbare ruimte uit de jas gegroeid.

Damhuis wil de huidige bedrijfsruimte op het industrieterrein in Zoeker Esch–de Pol in westelijke richting uitbreiden tot op de perceelgrens, maar het bestemmingsplan gaat uit een open ruimte tussen opstellen en perceelgrens van vijf meter. Met toepassing van de hardheidsclausule, zoals opgenomen in de beleidsregels Planologisch Afwijkingsmogelijkheden Gemeente Losser, kan volgens het college niettemin wél medewerking worden verleend.

De uitbeiding zou niet alleen kúnnen en via de afwijking bovendien mógen, ook speelt in de overweging toestemming te geven een rol dat de brandweer positief adviseert. Er zal wel een ‘verhaalcontract’ worden opgesteld voor planschade.

Deel dit nieuws!