De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coalitie in Borne houdt vast aan verbindingsweg over Zenderense Esch

Coalitie in Borne houdt vast aan verbindingsweg over Zenderense Esch

BORNE – De kogel lijkt door de kerk nu de coalitiepartijen CDA Borne-Nu en GB’90 na lang soebatten instemmen net het tracé van een weg die over de Zenderense Esch en om het industrieterrein Molenkamp leidt teneinde de verkeersdruk op en in het centrum te verminderen. Dit betekent ook sluiting van de spoorwegovergang in Oonksweg.

Hiermee komt een einde aan een jarenlange discussie met hoog opvlammende debatten over ten eerste de betwiste noodzaak van de nieuwe weg, ten tweede de tracékeuze en ten derde de effecten op landschap, cultuurhistorie en volksgezondheid. Om tegemoet te komen aan de zorgen in Zenderen komen de drie coalitiepartijen in oktober, als de gemeenteraad de keuze van college en coalitie van en stempel voorziet, met voorstellen om de leefbaarheid en veiligheid in dit kerkdorp te garanderen. Dit geldt ook voor de ontsluiting van De Molenkamp.

De verwachting is dat nan de aanleg van de weg de verkeersdruk in Borne dan mag verminderen, maar dat die in Zenderen juist stevig zal toenemen.

Deel dit nieuws!