De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • En weer brandt het verkiezingswater in zwembaddossier Twenterand

En weer brandt het verkiezingswater in zwembaddossier Twenterand

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP – Het is ontoelaatbaar dat de gemeenteraad van Twenterand opnieuw voor de gek is gehouden en dat het college van burgemeester en wethouders de raad willens en wetens in een precair dossier (zwembadperikelen) een rooskleuriger financieel perspectief schetst dan de werkelijkheid zou gebieden. Dat gaat - ten derde male - in de aanloop naar de verkiezingen van maart nog flink plonsen en plenzen in de politieke vijver aan het Manitobaplein. Gebrande wateren in het stemlokaal.

De coalitiepartijen betrachten weliswaar slechts stilte, vanuit de oppositie klinkt snoeiharde kritiek, met name van GBT en VVD. In plaats van een exploitatietekort van 230.000 euro brengt de modernisering van het buitenzwembad De Zandstuve in Vroomshoop een jaarlijkse last van 280.000 met zich mede. Deze klus is naadloos gekoppeld aan de nieuwbouw van een overdekt zwembad aan de noordrand van Vriezenveen.

Volgens leidsman Paters van de oppositiefractie GBT, de grootste partij in Twenterand, valt er niet te ontkomen aan versobering van de plannen, of het schrappen, tenzij de raad instemt met een zwaardere financiële jaarlast, die nu is gemaximeerd op 645.000 euro en waarvan in elk geval coalitiepartij ChristenUnie heeft gezegd: ‘Geen cent meer.’ GBT heeft het college hierover vragen gesteld en het ziet ernaar uit dat de ‘zwembadkwestie’ voor de derde keer op rij inzet zal worden van de verkiezingen in Twenterand.

In een blog schrijft VVD-raadslid Walraven dat het ‘politiek ontoelaatbaar’ is dat college de raad wederom ‘op het verkeerde been’ zet. Hij wijst erop dat hij tijdens een besloten(!) debat hierover de kat de bel al aanbond. Walraven wil eigenlijk politieke consequenties: ‘Een gemeenteraad moet kunnen vertrouwen op een college dat de raad volledig en juist informeert. Als dit aantoonbaar niet is gedaan, heeft het college maar zeker de wethouder een groot politiek probleem.’  Hij stelt op voorhand dat uitstel van de aanbesteding geen optie is. Het zou zijns bedunkens een ‘bloody shame’ zijn indien de gemeenteraad dit najaar geen besluit neemt.

Deel dit nieuws!