De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo wil ontstenen en vergroenen tegen wateroverlast in de stad

Hengelo wil ontstenen en vergroenen tegen wateroverlast in de stad

HENGELO -  De gemeenteraad van Hengelo krijgt dit najaar voorstellen ter beoordeling over maatregelen ter ‘indamming’ van wateroverlast bij hevige regenval. Er zijn volgens het college van burgemeester en wethouders drie methodes teneinde wateroverlast bij hoosbuien te voorkómen: vergroenen, afkoppelen en het aanpassen van stuwputten. Overigens zijn er, wordt opgemerkt, geen garanties om wateroverlast uit te sluiten bij extreem genoemde buien.

Deze mix van maatregelen past naar de bevinding van het college binnen het gemeentelijke rioleringsplan waarmee het burgemeester en wethouders onlangs, net voor het zomerreces, instemden. Met dit plan gaat de gemeente volgens het college de gevolgen van klimaatverandering in de woorden van het college te lijf. Over de hoogte van eventuele investeringen meldt het college in een vrijgegeven persbericht niets. Wel spreekt het over urgentie. Ten gevolge van hevige regenval kwamen bijna een week geleden straten blank te staan en liep water in woningen en winkels, wat aanleiding was ‘om extra onderzoek te doen naar mogelijkheden om wateroverlast in de toekomst te voorkomen’.  De conclusie was dat alle mogelijke maatregelen al in het gemeentelijke rioleringsplan passen.

De bevolking wordt in het communiqué opgeroepen te ‘ontstenen’ en te ‘vergroenen’ en daarbij wijst het college erop dat het gemeentebestuur in zijn eigen woorden op dit punt al ‘het goede voorbeeld’ geeft door de openbare ruimte te vergroenen.

Deel dit nieuws!