De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Combinatie nodige rioolklus en nuttig wegonderhoud Diepenheim

Combinatie nodige rioolklus en nuttig wegonderhoud Diepenheim

DIEPENHEIM - Voor de voorbereiding en de uitvoering van de verbetering van de waterafvoer in de omgeving van De Akkers in het stedeke Diepenheim wil de gemeente Hof van Twente een krediet beschikbaar stellen van 65.000 euro. Dit bedrag zal dan ten laste worden gebracht van het reservefonds voor investeringen om het rioolstelsel in de gemeente ‘op orde’ te houden.

De optimalisering van het rioleringsstelsel zal uit oogpunt van efficiency plaatsvinden in combinatie met het groot onderhoud aan de verharding van De Akkers, waarvoor het gemeentebestuur 35.000 euro wenst uit te trekken. Het gemeentebestuur zegt voornemens te zijn in overleg met alle betrokkenen een plan op te stellen. Gelet op de wegverzakkingen wordt dus gelijktijdig met de uitvoering van de waterhuishoudkundige verbeteringen wegenonderhoud uitgevoerd.

In de buurt De Akkers te Diepenheim, vanaf de Borculosestraat, wordt het overtollige hemel- en grondwater afgevoerd via diverse sloten. Door 'stedelijke ontwikkelingen' zijn veel sloten gedempt en beduikerd. Omdat de afwatering in particuliere als gemeentelijke grond ligt is de onderhoudssituatie onduidelijk. Hierdoor heeft er de afgelopen jaren onvoldoende onderhoud plaatsgevonden en is de waterafvoer in de knel gekomen, met als gevolg dat er lange tijd water in de sloten blijft staan en er hoge grondwaterstanden optreden. Vanwege de zorgplichten wil de gemeente hierin verandering brengen door het waterafvoersysteem te verbeteren en het onderhoud over te nemen.

 

Deel dit nieuws!