De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee nieuwe watervelden en internationaal toernooi op complex EHV

Twee nieuwe watervelden en internationaal toernooi op complex EHV

ENSCHEDE – Op het sportcomplex aan de Geessinkweg te Enschede zijn twee nieuwe velden ten behoeve van de hockeyclub EHV aangelegd. Voor de officiële opening rept sportwethouder Van Houdt zich eind volgende week naar het sportpark van Enschede-Zuid.

De opening van de zogenoemde watervelden valt samen met de opening van het sterk bezette internationale toernooi van EHV dat van 25 tot en met 27 augustus plaatsgrijpt en zich voor de dertiende keer ontrolt. De beide selecties van EHV krijgen op de twee nieuwe watervelden te maken met stevige tegenstanders uit binnen- en buitenland, te weten Frankrijk en Duitsland.

Het toernooi begint op de vrijdagavond na de opening der velden en een demonstratiepot met een aantal poulewedstrijden, waarna de zaterdag en de zondag zijn volgepland met in totaal bijna veertig duels, inclusief de finales op de zondagmiddag. Bij de vrouwen bestaat het deelnemersveld naast EHV uit nog drie eersteklassers: Fletiomare (Vleuten), Reigers (Hoofddorp) en Groninger Studs, plus het naar de tweede klasse gepromoveerde Almelo en Iris Lambersart (Lille) dat in de Franse competitie op het hoogste niveau actief is. Bij de mannen doen behalve EHV ook de twee mede-eersteklassers Naarden en Groninger Studs een gooi naar de winst. Ook komen er drie teams uit Duitsland: Kahlenberg uit Mülheim an der Ruhr, Raffelberg uit Duisburg) en Oberhausen.

Het toernooi betekent overigens de vuurdoop voor de nieuwe EHV-trainers Lutz Könnings bij de vrouwen en de 'oude bekende' Gerard Alblas die zich over de mannen ontfermt.

 

Deel dit nieuws!