De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minimapartij wil inzicht in gevolgen problemen Jeugdzorg Overijssel

Minimapartij wil inzicht in gevolgen problemen Jeugdzorg Overijssel

ALMELO - De raadsfractie van de Minimapartij in de gemeenteraad van Almelo wil weten hoeveel kinderen in de stad onder de Jeugdbescherming Overijssel vallen en hoe hun zorg veilig is gesteld sinds deze instelling certificeringsproblemen heeft. In de provincie zou Jeugdzorg Overijssel verantwoordelijk zijn voor zo’n tweeduizend kinderen. De vragen vloeien voort, stipuleert het raadslid Bolhuis van de partij, uit berichtgeving over het afketsen van de voorgenomen fusie van Jeugdbescherming Overijssel en Gelderland.

Ook wenst de fractie ‘maximale informatie’ over de stand van zaken bij Jeugdbescherming Overijssel en de stappen die in de komende tijd worden gezet, al dan niet in samenspraak met andere gemeenten in Twente en/of Overijssel.

Eerder al vroegen raadsfracties in Enschede, Deventer en Zwolle opheldering van het colleges van burgemeester en wethouders over de situatie bij Jeugdbescherming Overijssel. Eerder zou directeur Kenkhuis van Jeugdbescherming Overijssel hebben gezegd dat het rapport niet bestemd is voor openbaarmaking. Voor een deel zou de sores te maken hebben met lange wachttijden en bureaucratie sinds de gemeenten bestuurlijk verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg.

Deel dit nieuws!