De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw vermindert gemeentebestuur Twenterand informatievoorziening

Opnieuw vermindert gemeentebestuur Twenterand informatievoorziening

VRIEZENVEEN - De fracties van GBT en VVD in de gemeente Twenterand hebben zware kritiek, op het college van burgemeester en wethouders, niet voor het eerst, maar heftig omdat - nadat eerder de informatievoorziening voor de gemeenteraad werd ingeperkt vanwege een verbod voor raadsleden bij ambtenaren te rade gegaan - nu de wekelijkse besluitenlijst van het college louter ingewijden-informatie bevat, een soort bestuurlijke geheimtaal, waar de geïnteresseerde burger (en ook de persvertegenwoordiger) zich maar mee moet redden. Na de gekozen volksvertegenwoordigers zijn nu ook degenen die hen kiezen buiten de informatievoorziening  gevallen, vanwege een vorm van morsige morse vanuit het gemeentehuis aan het Manitobaplein.

Wie wil weten wat het college van burgemeester en wethouders wil met een lap grond tussen Vriezenveen en Vroomshoop leest de volgende samenvatting van het genomen besluit: 'Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Buitengebied Ph Nieuwe Daarlerveenseweg 22-24 als vervat in de bestandenset met planidentificatie NL.IMRO.1700. 201519BPBGPH-ont1 langs elektronische weg en in analoge vorm vast te stellen.' Dat heet informatieplicht 'naar de burger toe' en het bestuurlijke abacadabra staat bij vrijwel elk punt van de besluitenlijst die het college vrijgeeft.

Het raadslid Elzinga van GBT reageert op twitter bijna gelaten: 'Veel raadsinfo's achter gesloten deuren, niet met ambtenaren praten voor vragen en nu 'gecodeerde' besluitenlijst.' Naar zijn mening is de democratie in Twenterand in het geding. Zijn collega Walraven van de VVD: 'Onbegrijpelijk en het bewijs dat de raad en de inwoners niet serieus genomen worden door dit college. Dat moet consequenties krijgen in maart 2018. Iedere gemeente krijgt het college die ze verdient, maar het is natuurlijk schandalig wat dit college zich allemaal permitteert.'

Deel dit nieuws!