De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nog weinig animo voor huur ruimte voormalige kaasfabriek Markelo

Nog weinig animo voor huur ruimte voormalige kaasfabriek Markelo

MARKELO – Een aantal kandidaat-huurders voor een ruimte in het verbouwde deel van de voormalige kaasfabriek van Coberco in het hart van het herendorp Markelo deinst terug voor de prijs van 75 euro de meter. De ligging van het pand in een vitaal deel van de dorpskern zou huurders moeten aanlokken, maar belangstellenden haken af wegens fors lagere prijzen in omliggende straten én omliggende dorpen.

En dus moet de beheersstichting afwachten of zich op afzienbare termijn voldoende huurders melden voor een onderkomen in het ‘historisch erfgoed met hedendaagse jas’ aan het onlangs door burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente, in Markelo woonachtig, geopende Kaasplein. Dat gebeurde aan het begin van de eerste editie van het ‘Food Goan Festival’ van plaatselijke horeca-ondernemers.

Bij de aanleg van het plein kreeg de bevolking van Markelo inspraak over de inrichting van het gedeelte van de Coberco-fabriek dat werd behoed voor de sloopkogel en de aankleding van het Kaasplein dat een centrumfunctie zou moet krijgen waar 'evenementen' kunnen plaatsvinden. Het gemeentebestuur moest voor Mooi Markelo in de beurs tasten, maar kreeg er ook een bijdrage voor van de provincie Overijssel.

Deel dit nieuws!