De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Deelplannen Marskant in huidige raad Hengelo, totaalplan in nieuwe

Deelplannen Marskant in huidige raad Hengelo, totaalplan in nieuwe

HENGELO – De gemeenteraad van Hengelo zal elk de vier deelgebieden van de binnenstedelijk stadsvernieuwing van de Marskant afzonderlijk ter beoordeling krijgen. Dat heeft de voor de Hengelose binnenstad verantwoordelijke wethouder Elferink zich heilig voorgenomen, na raadpleging van ambtelijke zijde. Hij kan ook weinig anders, want de raad drong er meermalen met klem op aan, met name de raadsfractie van Pro Hengelo, bij monde van de woordvoerders Wiertsema en Van Wakeren. Daarna stelt de raad het integrale bestemmingsplan Marskant vast. Dat zal de nieuwe gemeenteraad zijn, want eerder dan eind volgend jaar komt het bestemmingsplan niet aan snee.

De gemeente zelf zal het van de woningcorporatie Welbions overgenomen gebied aan de Marskant, tussen het gebouw Markant en de Willemstraat, benutten voor het aanbieden van minstens twintig kavels ten behoeve van de bouw van vrijstaande woningen, Welbions zal op de drie andere locaties (minimaal twinig procent sociale) woningbouw laten plegen: aan de Beekstraat (Broodje Top en naastgelegen kavel), op het perceel Thomassen (grasveld tussen De Nul en Marskant) en op de locatie Walhof (tussen Willemstraat en Brugstraat). Welbions blijft voor deze plekken de 'ontwikkelaar'. Gedacht wordt aan maximaal 35 huizen op de locatie Walhof, maximaal dertig op het perceel Thomasson en maximaal twaalf op de gronden aan de Beekstraat.

Het bestaande gebouw van de Willemschool blijft staan, de wegenstructuur blijft intact en de Berflobeek wordt ingepast. Het totale aantal woningen op alle plekken bij elkaar blijft binnen de 110 woningen die in het stedelijke woningbouwprogramma zijn toegekend aan de locatie Marskant. Minimaal twintig procent van het bouwprogramma van Welbions zal sociale woningbouw omvatten.

Deel dit nieuws!