De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelose raad wil bruis in centrum en rap concreet resultaat Elferink

Hengelose raad wil bruis in centrum en rap concreet resultaat Elferink

HENGELO – De leegstand van winkelruimte neemt in Hengelo fors toe, zowel relatief als absoluut, sterker dan in andere Twentse steden. De gemeenteraad, voorop de oppositie, eist van CDA-wethouder Elferink, die bestuurlijk verantwoordelijk is voor de binnenstad, dat hij dit jaar resultaat laat zien. Er is volgens met name VVD en Pro Hengelo genoeg gedraald en beloofd, de wethouder moet nu concreet worden en doorbraken realisreren. Elferink heeft de raad menigmaal toegezegd dat hij bezig is met andere belanghebbenden, onder wie pandeigenaren/ontwikkelaars, huidige én potentiële winkeliers, bewoners, marketeers en promotors.

Ook vindt overleg plaats met de provincie Overijssel over de stedelijke retailagenda en binnenstadbeweging, waarvoor gedeputeerde Van Haaf provinciale fondsen wil en kan aanspreken, afhankelijk van de haalbaarheid van de ideeën. Overigens vindt de Hengelose fractieleider Van den Heuvel van de SP in Provinciale Staten dat de VVD-gedeputeerde zou moeten afdwingen, onder meer door strenger toe te zien op afstemming tussen de steden, zodat ze niet allemaal hetzelfde doen met als gevolg dat niemand vooruitkomt.  Een meerderheid in de statenzaal wees een voorstel af om de bovenlokale regie in handen te nemen.

Ondertussen vindt de gemeenteraad dat Elferink hoe dan ook nog deze raadsperiode, eigenlijk bij de begroting 2018, resultaten dient te laten zien, nadat er goed drie jaar weinig is gebeurd. De wethouder gaf al meerdere keren aan geen ijze met handen te kunnen breken, maar wel positief te blijven. De sluiting van V&D, Blokker, Huis22 en andere zaken kan hij niet voorkómen, en ook nieuwe huurders, uitbaters laten zich niet dwingen. Zo ketste de al bejubelde komst van een grote vestiging van de kledinggigant H&M in de noordwand van het Marktplein, het gebouw dat naar de vroegere uitbater nog altijd het Bischoff-pand wordt genoemd. De gemeenteraad wil echter dat de wethouder anticipeert, accellereert en waar nodig intervenieert.

Deel dit nieuws!