De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Helder leidt commissie PvdA Enschede voor selectie aspirant-raadsleden

Helder leidt commissie PvdA Enschede voor selectie aspirant-raadsleden

ENSCHEDE – De voormalige wethouder Helder van de PvdA te Enschede is als kandidaat-voorzitter aangezocht om een lijst samen te stellen voor de sociaal-democraten met het oog op de raadsverkiezingen van maart volgend jaar. Overigens is al bepaald dat de huidige fractievoorzitter Van der Velde de lijsttrekker zal zijn. Van der Velde is bezig aan zijn eerste periode van vier jaar.

Het gaat nu dus om de rest van de lijst. Na de voor de sociaal-democratie in Enschede historische nederlaag werd de PvdA in 2014  buiten het college gehouden, een unicum voor de stad en de partij. Momenteel heeft de PvdA vijf zetels in de raadszaal.

Opvallend is dat naast frontman Helder ook het steunfractielid Mulders van de PvdA in de gemeente Dinkelland deel gaat uitmaken van de commissie die naar de ledenvergadering komt met een conceptlijst van geschikt geachte raadsleden. Verder zijn afdelingsbestuurder Kleine, actief lid Van Buuren, voormalig raadslid Windmulder voorgedragen voor de selectiecommissie. Helder is de onbetwiste kopman. Hij fungeerde na raadslid te zijn geweest van 1998 tot 2010 als wethouder van onder meer Economie en Onderwijs in Enschede en is momenteel werkzaam bij de Raad van State.

Zittende raadsleden die drie termijnen aaneengesloten zitting hebben genomen in de gemeenteraad komen in principe niet in aanmerking voor een vierde termijn. De kandidaatstellingscommissie mag in 'uitzonderlijke situaties' hiervan afwijken als daarvoor 'een zeer gegronde reden' kan worden gegeven. Als 'goede reden' kan overigens alleen een specifieke grote vakinhoudelijke deskundigheid worden aangevoerd, waarvoor geen andere geschikte kandidaat beschikbaar is.

Deel dit nieuws!