De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raadslid te Hellendoorn in de wind verkiest GroenLinks boven PvdA

Raadslid te Hellendoorn in de wind verkiest GroenLinks boven PvdA

NIJVERDAL - Het raadslid Ter Harmsel van de PvdA in de gemeente Hellendoorn verlaat haar partij en hoopt een plek te krijgen op de lijst van GroenLinks bij de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Deze verkiezingen vinden volgend jaar maart plaats en de lijsten der deelnemende partijen worden dit najaar bepaald.

Tot de verkiezingen vormt Ter Hamsel een eenvrouwsfractie in de gemeenteraad van Hellendoorn. Er is sprake van een zinkend schip-effect. Ook de zittende voorman Van den Born van de PvdA-fractie houdt er volgend jaar namelijk mee op. De voormalige theaterdirecteur heeft besloten zich op andere maatschappelijke zaken te gaan werpen, vooral in de sociale en culturele hoek, onder meer de interlokale omroep.

Ter Harmsel maakt sinds 2006 namens de PvdA deel uit van de volksvertegenwoordiging der gemeente Hellendoorn. Ze kreeg steeds meer moeite de partijlijn vast te houden en alle standpunten te onderschrijven en te steunen. In de laatste vergadering vóór het reces stemde zij als enige raadslid mee met GroenLinks, om vast te houden aan de plaatsing van windmolens op de braakliggende gronden van het Nijverdalse bedrijvenpark ’t Lochter bezijden de N35 (straks A35). Van den Born ging toen tijdens een schorsing uiteindelijk wel mee met de meerderheid, maar Ter Harmsel koos bij de hoofdelijke stemming partij voor GroenLinks-collega Op den Dries.

De ‘keuze van het hart’ van Ter Harmsel baarde in de door de PvdA mede mogelijk gemaakte veelkleurige coalitie opzien en zorgde hier en daar voor gefronste wenkbrauwen en bozige blikken, in de boezem van de PvdA veroorzaakte de principiële keuze van Ter Harmsel voor windenergie tot een splijting die (mede) tot de duurzame twist in de partij leidde.

Deel dit nieuws!