De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verbouwing van Telgenflat in Hengelo met respect wederopbouwsfeer

Verbouwing van Telgenflat in Hengelo met respect wederopbouwsfeer

HENGELO - De omvorming van de Telgenflat aan het Marktplein in Hengelo gaat snel na de bouwvak van start en volgend voorjaar al nemen de eerste huurders hun intrek in de nieuwe appartementen. De gemeente Hengelo heeft deze week de vergunning voor de verbouwing aan de Bouwhuis Groep uit Apeldoorn verstrekt.

Na de verbouwing krijgt dit beeldbepalende gebouw zo veel mogelijk de oorspronkelijke uitstraling terug. Het gebouw is afgelopen najaar door de woningbouwcorporatie Welbions aan de Bouwhuis Groep verkocht. Er komen circa tachtig huurappartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens in de flat. Bij de omvorming zou de sfeer van de Telgenflat conform de wens van het gemeentebestuur intact blijven. De gemeente en de corporatie dragen elk een ton bij aan de metamorfose.

De Telgenflat dateert van 1956, markeert de zuidrand van het Marktplein en verrees bij de wederopbouw naar een ontwerp van Feenstra en Van Broekhuizen. De flat is een gemeentelijk monument. Om het zo veel mogelijk terug te brengen in de oude staat, wordt de eerste verdieping aan de zijde van het Marktplein en de Brink weer naar achteren geplaatst. Tevens worden de blauwe panelen die in de bovenzijde van de verdiepingen zijn aangebracht vervangen door glazen panelen.

In een persbericht heeft wethouder Elferink laten optekenen dat ‘wij erg blij zijn dat dit gebouw een woonfunctie krijgt, midden in de binnenstad’.

Deel dit nieuws!