De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen betaalt via federatie verenigingen voor muziekles Kaliber

Tubbergen betaalt via federatie verenigingen voor muziekles Kaliber

TUBBERGEN - De koepel van muziekverenigingen, ondergebracht in de Stichting Federatie Muziekgezelschappen, gaat de komende jaren met Kaliber Kunstenschool buitenschoolse muzieklessen aanbieden in alle kernen der gemeente Tubbergen. Het gaat om een aanbod voor de basisschooljeugd en jongeren van het middelbaar onderwijs. In principe komen leerlingen tot 21 jaar in aanmerking.

Voor scholen en verenigingen is de ‘samenwerking’ een uitkomst omdat het hun takenpakket verlicht, voor Kaliber, werkzaam in heel Twente, behoren de lessen tot het bestaanswezen en is de deze week getekende overeenkomst in Tubbergen een bestendige inkomstenbron.

Overigens kunnen kinderen/jongeren zich bij de muziekvereniging van hun keuze melden en introductielessen volgen teneinde proefondervindelijk hun instrumentkeuze te bepalen.

Volgens voorzitter Stolp van de Federatie Muziekgezelschappen Tubbergen wordt vervolgens contact gelegd met Kaliber. Stolp zegt dat de ouders minder hoeven bij te dragen in de kosten dankzij de gemeentelijke bijdrage in de kosten van het aanbod aan muziekonderwijs.

Deel dit nieuws!