De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Faillissement van hospice en zorghuis Het Nieuwland in Almelo

Faillissement van hospice en zorghuis Het Nieuwland in Almelo

ALMELO -  Het particuliere hospice Het Nieuwland in Almelo is vandaag failliet verklaard. Behalve dat er terminale zorg werd geboden was er in het voormalige kerkgebouw aan de Hoornbladstraat ook de mogelijkheid van langdurige zorg. Het betreft een particulier initiatief van directeur en mede-eigenaar Leerling. Er participeren ook andere investeerders, onder wie zorgerelateerde ondernemers, in de overspannende Merlee Holding BV.

Leerling, van origine zelf verpleegkundige, wilde al een jaar of tien een bescheiden woon- en zorgonderkomen en liet het oog na een lange zoektochtocht op het voormalige godshuis van de Nederlands-Hervormde Kerk. Van origine was het - voor de bouw van de wijk Het Nieuwland - een boerderij, plaatselijk bekend als Fikkert. Het hospice telde zeven kamers voor stervende mensen. Daarnaast telde het particuliere onderkomen acht kamers voor landurige zorg, zeg maar een verpleeghuis-plus, ook voor mensen die ontslagen zijn uit het ziekenhuis, maar nog wel een dagelijkse zorgbehoefte hebben en/of meten aansterken. 

In een gefilmd interview met de Roskam vertelde Leerling uitgebreid over het initiatief waarin ze zegt dat de investering destijds zeker een half miljoen vergde, over haar drijfveren, wachten op de dood en euthanasie. zie  klik hierboven Roskam TV aan.

Deel dit nieuws!