De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GBT-raadslid is breidel zat en wil informatie halen bij ambtenaren

GBT-raadslid is breidel zat en wil informatie halen bij ambtenaren

VRIEZENVEEN - Het raadslid Elzinga van Gemeente Belangen Twenterand (GBT) vindt dat het college van burgemeester en wethouders der gemeente Twenterand per direct moet stoppen met het tegenwerken van raadsleden die ambtenaren benaderen voor het verkrijgen van voor de politieke oordeelsvorming relevante informatie. ‘Elzinga vindt de breidel ‘te zot voor woorden’ en schrijft er een gepeperde brief over aan het college.

Het college zou de gemeenteraadsleden hebben laten weten dat ze als gekozen volksvertegenwoordigers alleen ‘technische vragen’ mogen stellen aan ambtelijke medewerkers, en dan ook nog louter per e-mail.

Elzinga concludeert dat doordat hij niet meer mag praten met ambtenaren er sprake is van ‘een uitholling van de controlerende rol’ is die ‘van mij als raadslid verlangd wordt’. Ook zijn volksvertegenwoordigende rol is volgens hem ‘in het geding’. In de brief op poten aan burgemeester en wethouders vraagt Elzinga vraagt het raadslid van de grootste partij van Twenterand wat de aanleiding is geweest en waar is het college nou precies bang voor is. 'Hebt u geen vertrouwen in (de kwaliteit van) uw eigen werknemers?'

Het dunkt Elzinga dat naast de principiële argumenten om te stoppen ook de praktijk aantoont dat 'de nieuwe werkwijze' vooral 'niet werkt' (vakantie, onbegrepen vraag) en dat ook veel ambtenaren (ondernemingsraad) er niks in zien. Eerder hekelde het GBT-raadslid al dat de raad van Twenterand steeds vaker in beslotenheid vergadert.

Deel dit nieuws!