De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouwbedrijf Löwik bouwt - met enige vertraging - sporthal Tubbergen

Bouwbedrijf Löwik bouwt - met enige vertraging - sporthal Tubbergen

ALMELO/TUBBERGEN – Het bouwbedrijf Gebr. Löwik te Almelo gaat de beoogde sporthal in het dorp Tubbergen bouwen, zij het met enige vertraging.

Eerder reserveerde het gemeentebestuur van Tubbergen krap 3,4 miljoen euro voor de klus en wethouder De Witte sprak destijds bij de presentatie over een hal die sober en doelmatig zou zijn. Hij tekende deze week de gunningspapieren, net als directeur Schuldink van Gebr. Löwik .

De nieuwe sporthal naast het zwembad De Vlaskoel in Tubbergen vervangt de huidige Burgemeester Verdegaalhal die niet meer voldoet. Als gevolg van een landelijk tekort aan bouwmaterialen en vertraging in de levering van betonpalen en heipalen kan het zijn dat Löwik pas eind september de eerste paal kan slaan. Overigens had het gemeentebestuur zelf eerder al te kampen met procedurele vertraging, want de bedoeling was dat al in februari met de bouw zou zijn begonnen en dat de hal eind dit jaar zou worden opgeleverd. Het steven is nu gericht op de opening medio volgend jaar. Tijdens de bouw kunnen de clubs overigens gebruik blijven maken van de accommodatie die de Verdegaalhal biedt.

Löwik is blij met de klus, vanwege de orderportefeuille, maar ook omdat 'een deel van het personeel uit Tubbergen komt en het bedrijf ook werkt met lokale onderaannemers'. Naast de leerlingen van de basisscholen (gymnastiekles) maken sportverenigingen (badminton, (rolstoel)basketbal, volleybal en in mindere mate handbal) gebruik van de hal.

Deel dit nieuws!