De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 in Dinkelland ook verbaasd over kans arbeidsmigranten Wyllandrie

D66 in Dinkelland ook verbaasd over kans arbeidsmigranten Wyllandrie

OOTMARSUM - Na de coalitiepartij CDA vindt nu ook oppositiepartij D66 dat het college van burgemeester en wethouders der gemeente Dinkelland klare wijn moet schenken over de toekomstige bestemming van het horecapand De Wyllandrie te Ootmarsum.

Het gaat om de suggestie van een woordvoerder van de nieuwe eigenaar Kuiperberg Invest om eventueel arbeidsmigranten in (een deel van) de 56 kamers te huisvesten. De mogelijkheid wordt dus open gehouden. De huisvesting van arbeidsigranten gebeurt volgens raadslid Maathuis van D66 al in een gebouw in Tubbergen van dezelfde onroerend goed-eigenaar.

De suggestie van het huisvesten van arbeidsmigranten wringt naar het oordeel van Maathuis met het gemeentelijk beleid. Hij wijst op 'gemaakte afspraken van twee jaar geleden'  die volgens hem inhouden dat De Wyllandrie een toeristische hotelfunctie herkrijgt. Het raadslid eist duidelijkheid van het college wat de rol van de gemeentelijke overheid en die van de rijksoverheid is. Ook wil Maathuis weten hoe het huisvesten van arbeidsmigranten zich verhoudt tot het opvangen van vluchtelingen 'Mocht de gemeente, in casu het college, akkoord zijn met arbeidsmigranten in De Wyllandrie,  in hoeverre praten we dan nog van behoorlijk bestuur?'

Deel dit nieuws!