De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tetem Kunstruimte en Consensus Vocalis krijgen provinciale tonnen

Tetem Kunstruimte en Consensus Vocalis krijgen provinciale tonnen

Enschede/Oldenzaal – Negen culturele organisaties in Overijssel, waaronder de Stichting Tetem Kunstruimte in Enschede en de Stichting Consensus Vocalis te Oldenzaal, krijgen een subsidie van maximaal een ton voor twee jaar. Met de bijdrage kunnen de organisaties de artistieke en zakelijke kwaliteit van hun producties verhogen, nieuwe concepten/ technieken uitproberen, talenten intensiever begeleiden en/of een netwerk vormen dan wel steviger te maken. Met deze regeling wil de provincie het culturele aanbod in Overijssel versterken en het aanstormende talent ontwikkelen.

Vorig jaar liep een aantal Overijsselse culturele organisaties landelijke subsidie mis, doordat Fonds Podiumkunsten en Fonds voor Cultuurparticipatie hun aanvragen afwezen. Met de nieuwe regeling wil de provincie de Overijsselse culturele infrastructuur alsnog een impuls geven. Het is volgens gedeputeerde Maij van Kunst en Cultuur ‘mooi’ dat Overijssel instellingen uit diverse kunstdisciplines de potentie en de wens hebben om zich verder te ontwikkelen. ‘Deze ambitie hebben wij nodig om de Overijsselse culturele infrastructuur en onze landelijk positie te versterken. Om deze ambitieuze organisaties te blijven motiveren is een financiële bijdrage van twee jaar op z’n plek.’

Behalve naar Tetem en Vocalis gaat er geld naar de Stichting Benjamin Britten Jeugdorkesten, Kunstenlab in Deventer, Stichting 33 1/3, Theaterschip voor Dans Netwerk Overijssel, Stichting Zwolse Theaters, TEN Producties, Stichting Vuur en Vlam. Bij het opstellen van het nieuwe provinciale cultuurbeleid vroegen de partners de provincie om het meerjarige cultuurbeleid op hoofdlijnen vooral voort te zetten. Daarbij was ook breed behoefte aan flexibiliteit en vernieuwing. De regeling voor de versterking van het culturele aanbod en talentontwikkeling’ komt daaraan tegemoet.

Deel dit nieuws!