De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bewonerscomité Klein Driene legt eisen renovatie neer bij Welbions

Bewonerscomité Klein Driene legt eisen renovatie neer bij Welbions

Hengelo – De woningcorporatie Welbions te Hengelo moet op afzienbare termijn aangeven wanneer en hoe de laatste complexen woningen in Klein  Driene zullen worden gerenoveerd. Het recent opgerichte bewonerscomité Klein Driene vraagt Welbions om opheldering over de slecht genoemde staat van de 210 duplexhuizen en voegt er meteen een eisenpakket aan toe.

De corporatie zou al hebben laten weten naar de (tien) eisen te willen kijken, maar óók dat eventuele maatregelen nog zeker een jaar op zich zullen laten wachten. Het bewonerscomité eist van de directie van Welbions sowieso ruimhartige en tijdige inspraak bij de planning en de uitvoering, een vast aanspreekpunt bij Welbions, compensatie bij overlast, een jaar voor aanvang géén huurverhoging en ten tijde van de werkzaamheden algehele vrijstelling van de betaling van huur.

De 210 duplexwoningen zijn als enige in Klein Driene nog niet gerenoveerd in deze naoorlogse woonbuurt. Het actiecomité werd gevormd nadat de SP een bewonersavond hield op basis van ongerustheid en klachten onder de huurders. Het comité  heeft het eisenpakket besproken met de huurdersbelangenorganisatie Ookbions en het Bewonersoverleg Klein Driene.

Deel dit nieuws!