De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twentenaren per fiets naar startplaats Düsseldorf van Tour de France

Twentenaren per fiets naar startplaats Düsseldorf van Tour de France

Enschede - Onder het motto 'Tukkers naar de Tour' fietsen 175 Twentenaren morgen naar de start van de 'Tour de France', die zoals bekend zaterdag in Düsseldorf begint. Het peloton vertrekt des ochtends om half negen per racefiets van Enschede naar de Duitse stad, een afstand van 155 kilometer. Het evenement 'Tukkers naar de Tour' duurt het hele weekend.

De groep staat onder leiding van oud-wielerprof Joost Posthuma, geboren te Hengelo, die zelf vijf keer de 'Tour de France' reed. Ook fietst Hennie Kuiper uit Denekamp mee die de 'Ronde van Frankrijk' eveneens reed en zelfs had kunnen en wellicht moeten winnen, in 1977, maar Benard Thevenet moest laten voorgaan, een secondenkwestie, en bovendien met de geur van het gebruik van verboden middelen door de Fransman. Waarover zondagavond in 'Andere Tijden Sport' trouwens ruim aandacht.

De route van de Twentenaren voert het peloton van de formatie Twentse Ros morgen vanaf het Ondernemingshuis in Enschede door Twente en de Achterhoek naar Duitsland. Eenmalig wordt de grens op ludieke en ouderwetse wijze bewaakt, bij Woold/Barlo. In de avonduren is er bij het Twentse wielerhuis in Ratingen een 'Avondetappe' met gasten uit de wielerwereld.

Deel dit nieuws!