De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Koffiebrander volgt ex- bierbrouwer op als roerganger van Innofood

Koffiebrander volgt ex- bierbrouwer op als roerganger van Innofood

Almelo - Met het aantreden van de nieuwe voorzitter Jansen van Velsen is de Stichting Innofood klaar voor een nieuwe periode waarin er volop uitdagingen op de bedrijven van de stichting afkomen. Jansen van Velsen volgt Rob Snel op als voorzitter van Innofood, dat zijn hoofdzetel in Almelo heeft.

Jansen van Velsen is sinds zeven jaar directeur-eigenaar van koffiebranderij Mocca d’Or te Zwolle. Hij volgt voormalig topman Snel van Grolsch-op die het 'foodnetwerk' van Oost-Nederland gedurende vijf jaar heeft geleid. Onder leiding van Snel is een koerswijziging doorgevoerd en Innofood zou zowel landelijk als regionaal 'meer dan ooit op de kaart staan'.

Jansen van Velsen: ‘De vakgroepen zijn de pijlers van Innofood. Prioriteit voor de toekomst op basis van de nieuwe koers zijn intensivering van het netwerk en een inhoudelijke verdieping van de vakgroepen.'Innofood is een netwerkorganisatie, werd opgericht in 1998 en met ondertussen tachtig (voornamelijk voedselproducerende) bedrijven in Oost-Nederland.

De nieuwe voorzitter heeft een professioneel verleden bij Heinz, Unilever en (ook) Grolsch. Hij nam in 2010 de koffiebranderij Mocca d’Or over en bouwde dit bedrijf uit van een regionale tot een landelijke speler in de koffiemarkt met de merken Mocca d’Or, Earth Coffee en Santas Koffie en vestigingen in Zwolle, Breda, Rotterdam en Heiloo.

Deel dit nieuws!