De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Detailhandel in Twenterand, ofwel de casus K. en de casus B.

Detailhandel in Twenterand, ofwel de casus K. en de casus B.

Den Ham/Vriezenveen - Het bestemmingsplan is bij de vestiging van detailhandelbedrijven leidend, maar er moeten mogelijkheden zijn en blijven om daarvan af te wijken, onder meer van het maximale bruto vloeroppervlak van honderd vierkante meter. Dat stelde wethouder Van Abbema van de gemeente Twenterand in een politiek beraad over de detailhandelsstructuur om winkels als dorpshartversterking. Er is kritiek over de wijze waarop het gemeentebestuur in achterliggende jaren toestond, al dan niet oogluikend, dat detaillisten zich op een bedrijventerrein of in het buitengebied vestigden. Volgens de wethouder kan dat 'in bijzondere gevallen', want soms is het volgens haar nodig, 'om uitzonderingen toe te staan'.

Van Abbema had het over de casus K. en de casus B., maar had het niet over Mink K, en ook niet over Kasper B, ze had het over de fotozaak Konijnenberg die in Den Ham de winkel in het centrum verliet voor een bedrijfspand op het industrieterrein Kroezenhoek en over de in de loop der jaren in het buitengebied van Vriezenveen voortdurend uitgedijde parketzaak Bebo. Op de rol van het college van burgemeester en wethouders in beide kwesties is veel kritiek, want het toestaan van detailhandel buiten dorpscentra gaat ten koste van de toeloop naar en de reuring in de winkelkernen van Den Ham en Vriezenveen.

De wethouder stelt wel dat het uitgangspunt is en blijft dat detailhandel 'in principe' niet thuishoort op een bedrijventerrein. De tweede termijn van de discussie hierover met de gemeenteraad is vanwege de debatduur tot nader order verdaagd.

 

 

Deel dit nieuws!