De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Atak in problemen; concerten naar Hengelo en directie naar Hartman

Atak in problemen; concerten naar Hengelo en directie naar Hartman

Enschede - Het poppodium Atak in Enschede heeft, zeker in zijn huidige vorm, z'n langste tijd gehad, want artistiek (inhoudelijk) en zakelijk (financieel) is dit cultuurpodium een drama. Daar komt bij dat directeur Van der Wal wegens problemen in de privésfeer ziek thuis zit, wat voor cultuurwethouder Hatenboer recent aanleiding is geweest de touwtjes in handen te geven van directeur Hartman van het Wilminktheater.

Hartman zal nu de gesprekken voeren met de gemeente Hengelo en het poppodium Metropool in deze stad over intensivering van de samenwerking, die door de ontwikkelingen naar het idee van de wethouder in een stroomversnelling zullen komen. Hatenboer verwacht kort na de zomer al duidelijkheid aan dit front.

De wethouder van Kunst en Cultuur vindt trouwens dat Atak zichzelf met zijn bedrijfsaanpak en programmering in de positie van de underdog heeft laten manoeuvreren. Onder leiding van Van der Wal was het poppodium naar het oordeel van de wethouder te 'welzijngeoriënteerd'. Alsof de twintigse eeuw met zijn sixties en zijn seventies nog niet voorbij is. Hatenboer zinspeelde erop: 'De tijden zijn veranderd.'

 

Deel dit nieuws!