De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Weerselo krijgt volwaardige bibliotheek, maar dat is (publiek) geheim

Weerselo krijgt volwaardige bibliotheek, maar dat is (publiek) geheim

Weerselo - Er blijft een bibliotheekvoorziening in Weerselo, ook al wilden wethouder Duursma van het CDA, fractievoorzitter Jogems van het CDA en diens collegae Tijink van de VVD en Ten Dam van ABD dit vanavond nog niet met zoveel woorden zeggen. Ze lieten evenwel nadrukkelijk doorschemeren eind dit jaar bij het opstellen en vaststellen van de begroting voor het oogstjaar 2018 met concrete en onderbouwde voorstellen te komen om een hedendaagse en volwaaardige bibliotheek in het dorp  Weerselo te verzekeren.

De oppositiepartijen Lokaal Dinkelland, D66 en PvdA wilden vanavond al spijkers met koppen slaan ten overstaan van een afvaardiging der Weerseloërs die een petitie tot behoud van de bibliotheek rond hadden laten gaan die die dooor bijna duizend dorpelingen werd getekend, wat de gemeenteraad zou nopen nú klare wijn te schenken.

Het leverde een politiek steekspel op (ook veel steken onder water) met een oppositie die duidelijkheid eiste en via een motie wilde afdwingen dat er geld voor de bieb in Weerselo zou komen. De afloop was voor het middernachtelijk uur al bekend: tien voor en elf tegen, maar het duurde geruime tijd vóór dit werd geformaliseerd vanwege vinnige debatten die meer dan over bibliotheekboeken over persoon- en partijprestiges gingen. Vooral de VVD-leidsman Tijink en de ABD- voorvrouw Ten Dam lieten weten dat ze vóór het biebbehoud in Weerselo zijn, maar dat eind dit jaar ook formeel zullen zeggen, dus nog even geduld.

Deel dit nieuws!