De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Soepele herbestemming De Hooiberg (woonzorg) vrucht van participatie

Soepele herbestemming De Hooiberg (woonzorg) vrucht van participatie

Borne - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Borne stemt in met het particulier initiatief om het pand van de voormalige school De Hooiberg om te bouwen tot een woonvoorziening met 24-uurs zorg. Het is een initiatief van een zestal ouders van kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Het plan, waarvoor de ouders stichting De Hooiberg hebben opgericht, voldoet aan de voorwaarden die de gemeente stelt aan de wat herontwikkeling van vrijkomende schoolgebouwen wordt genoemd. Het gaat dan om ‘een proces waarin de gemeente niet zelf de herbestemming bedenkt, maar laat ontstaan door participatie en samenwerking’.

Er zijn gesprekken gevoerd tussen de gemeente, de initiatiefnemers en de omwonenden. De wijkvereniging Stroom Esch is vroegtijdig bij het plan betrokken en er werden buurtgesprekken gevoerd. De wijkvereniging en de directe omwonenden zijn akkoord en hebben er zelfs positieve gedachten bij. Door medegebruik van de algemene ruimte in het pand door bewoners en vrijwilligers uit de wijk, ontstaat nog meer buurtbetrokkenheid.

Een ander voordeel voor de buurt is dat de woonzorgvoorziening op relatief korte termijn kan verrijzen. Het plan van stichting De Hooiberg is met BLM-architecten gemaakt. De gemeente gaat nu in gesprek met de initiatiefnemers over de daadwerkelijke (ver)koop.

Deel dit nieuws!