De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelose motie maakt motie Twentekanalen in Hengelo overbodig

Almelose motie maakt motie Twentekanalen in Hengelo overbodig

Hengelo – Bij de verbreding en verdieping van de Twentekanalen wordt rekening gehouden met alle belanghebbenden. Dat zijn niet alleen de binnenvaart en de daarmee verbonden bedrijven, maar ook de recreatievaart en de verenigingen die zich daarmee bezighouden, zoals de Twentse roeiclubs. Ook vallen de economische en recreatieve belangen samen met de ecologische.

Dit bleek uit de antwoorden die wethouder Ten Heuw der gemeente Hengelo gaf in reactie op vragen van het raadslid Evers van GroenLinks, die op zijn beurt refereerde aan een motie van zijn Almelose partijgenoot Buitenweg, die in de gemeenteraad van Almelo voor een motie over oeverbeschoeiing Twentekanaal een ruime meerderheid kreeg met dertig stemmen voor en één stem tegen.

Tot zo’n motie kwam het deze week in Hengelo niet, doordat SP-wethouder Ten Heuw zei dat alles wat in de Almelose motie staat gebeurt. ‘De motie wordt al uitgevoerd’, aldus de wethouder pertinent. Ze stelde expliciet dat zowel het traject Delden-Hengelo als het traject Hengelo-Enschede (‘Zeker bij Kristalbad’) economisch en ecologisch verantwoord wordt uitgevoerd.

Deel dit nieuws!