De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Samenwerking bedrijven in Twentse afvalbranche dient duurzaamheid

Samenwerking bedrijven in Twentse afvalbranche dient duurzaamheid

Vriezenveen/Hengelo - De afvalbedrijven Twence, Leemans en Van Gansewinkel, onderdeel van de nieuwe afvalrecycler Renewi, zijn deze maand gestart met een proef gericht op een nieuw logistiek proces voor bedrijfsafval.

Er worden High Cube-containers (de grootste in Europa) door middel van een gepatenteerd slidesysteem gevuld met brandbaar bedrijfsafval, waarna het van het Amsterdamse havengebied met de binnenvaart wordt verscheept naar Hengelo. De proef biedt diverse duurzame voordelen en duurt een maand.

De afvalhergebruiker Van Gansewinkel, de afvalvinzamelaar/vervoerder Leemans en de afvalverbrander/energieopwekker Twence zijn er gezamenlijk in geslaagd om de logistieke processen vanaf het beladen tot en met het schoon opleveren van de containers efficiënter en vooral milieuvriendelijker te organiseren.

Het slidesysteem zou een optimale belading garanderen, aanzienlijk minder stofontwikkeling veroorzaken en een hogere laadsnelheid hebben. Daarbij leidt het vervoer van 2.800 ton brandbaar bedrijfsafval over water tijdens de pilot tot minder belasting van het wegennet en tot een substantieel genoemde afname van de CO2-uitstoot met circa 52 procent. De drie pionierende bedrijven spreken over 'een prachtig voorbeeld waartoe deze samenwerking gaat leiden: het verduurzamen van logistieke processen'.

Deel dit nieuws!